Målet med vores socialpædagogiske arbejde er, at ruste barnet/den unge bedst muligt – både psykisk, fysisk, socialt og fagligt til en tilværelse med mest mulig livskvalitet. Vi lægger vægt på, at barnet/den unge er inddraget i målsætning og har medindflydelse på eget liv og udvikling.
Vi ser stor fordel i at bruge neuroaffektiv udviklingspsykologi og benytte denne tænkning i vores arbejde med børnene/de unge. De mødes på en varm og fleksibel måde, således der dannes grundlag for at skabe en omsorgsfuld relation og samtidigt samarbejde med barnet/den unge om deres udfordringer.
Vi ønsker, at barnet/den unge skal opleve at være værdifuld i sig selv. Vi vil gerne opnå, at den enkelte oplever at være til nytte og glæde i fællesskabet, og at den enkelte tager ansvar for sig selv. En af vores vigtigste målsætninger med neuroaffektiv metode er, at barnet/den unge lærer at møde og mestre modgang. Disse forhold, mener vi, styrker børn og unges selvværd og giver modstandskraft.
Trivsels- og udviklingssamtaler samt udarbejde af plan
Der er faste samtaler med barnet/den unge, hvor emnerne er ”siden sidst”, status, planlægning af nærmeste fremtid samt hvad der er aktuelt.