"Det er jo næsten som i en almindelig familie" (Tobias 15 år)

Dagligdagen​

Dagligdagen på opholdsstedet er præget af faste rutiner, aktiviteter og gøremål. De yngste beboere bliver vækket af en voksen, og de ældste har selv ansvar for at komme op om morgenen. I erkendelse af at morgenen ofte kan være travl, og at alle ikke er lige morgenglade, er der ikke fælles morgenmad.

​Det er dog et krav, at alle skal have morgenmad samt være soignerede, inden huset forlades.​

Om eftermiddagen mødes alle til kaffe og brød. Vi lægger stor vægt på, at alle deltager, og at stemningen er positiv, inden bordet forlades. Dette daglige ritual bibringer fællesskab, hygge og ro. Derudover er der ved kaffebordet mulighed for fælles beskeder og planlægning.

​​En gang om ugen er der rengøring af hele huset, hvor hver enkelt har ansvar for et bestemt område, hvor det er nødvendigt, hjælper en voksen. Derudover er der to gange ugentlig rengøring af badeværelser, som forestås af børnene/de unge på skift. Børnenes/de unges værelser skal ryddes op og rengøres mindst en gang om ugen.

Lektielæsning med voksenhjælp

Hver eftermiddag er der mulighed for lektielæsning med voksenhjælp. Hvis der ikke er lektier med hjem, opfordres alle til frilæsning. Opholdsstedet har en bred samling af ungdomslitteratur ligesom vi benytter det lokale bibliotek, og det bliver efter et stykke tid naturligt for de fleste at være i gang med en bog. Alle mødes igen til aftensmad, som en af børnene/de unge har tilberedt sammen med en voksen. Børnene/de unge har medbestemmelse på menuen ud fra et krav om rimelighed i forhold til sund og varieret kost.

​Om eftermiddagen og aftenen er der mulighed for at deltage i sport og andre aktiviteter i de omkringliggende klubber. Det kunne for eksempel være ungdomsklub, dans, fodbold, ridning, rugby, lystfiskeri osv. Vi har et meget aktivt klubmiljø i området, men er der særlige ønsker, er der rige muligheder for disse i både Vejle og Horsens. Vi spiller hockey én gang om ugen i den lokale hal til stor fornøjelse for alle.

​På en typisk aften på opholdsstedet sker der meget forskelligt - eller ingenting. Efter individuelle ønsker er der mulighed for at have venner på besøg, arbejde i det kreative værksted, tage på fisketure og eller andre naturaktiviteter.

Weekender på opholdstedet

​I weekenderne er det meget op til de unge at komme med ideer til, hvad der skal foregå. Det normale er, at der én af dagene arrangeres tur ud af huset, mens den anden dag bruges til afslapning. Der er naturligvis også mulighed for at besøge/have besøg af venner. Alle større udflugter, fester osv. planlægges som regel på vores husmøde, som vi afholder hver uge. Det er også her, linierne klares omkring rengøringsområder, sengetider, uoverensstemmelser de unge imellem, hjemrejseaftaler osv.

​Vi har gennem året faste traditioner eksempelvis omkring Jul, Skt. Hans og fødselsdage. Skt. Hans-festen er årets største begivenhed. Vi har det største bål i sognet og sætter en ære i, at det er sådan. Tidligere beboere og venner af huset inviteres, vi griller, laver snobrød, spiller og leger.

"​På Bjerget"

v. Kristian Kjær

Bjerggårdsvej 9, Aale

7160 Tørring

CVR: 26952832

Tlf.: 75 67 60 67 

Kontortid mandag og onsdag 10-14

​Mobil Kristian: 51292911

Mobil Signe: 60761650

E-mail: bjerget@os.dk

På Bjerget

v. Kristian Kjær

Bjerggårdsvej 9, Aale

7160 Tørring

CVR: 26952832

Telefon: 75 67 60 67 

(Kontortid mandag og onsdag 10-14)

​Mobil Kristian: 51 29 29 11

Mobil Signe: 60761650

E-mail: bjerget@os.dk