"Det er jo næsten som i en almindelig familie" (Tobias 15 år)

Dagligdagen​

Dagligdagen på opholdsstedet er præget af faste rutiner, aktiviteter og gøremål. De yngste beboere bliver vækket af en voksen, og de ældste har selv ansvar for at komme op om morgenen. I erkendelse af at morgenen ofte kan være travl, er der ikke fælles morgenmad.

Det er et krav, at børnene / de unge skal have morgenmad samt være soignerede, inden huset forlades.​

Om eftermiddagen mødes vi i køkkenet til kaffe og brød. Vi lægger stor vægt på  at stemningen er positiv. Dette daglige ritual bibringer fællesskab,  og ro. Derudover er der ved køkkenbordet mulighed for at give beskeder og planlægge.

​​En gang om ugen er der rengøring af hele huset, hvor de fleste har ansvar for et bestemt område. Hvor det er nødvendigt, hjælper en voksen til. Derudover er der to gange ugentlig rengøring af badeværelser, som forestås af børnene/de unge på skift. Børnenes/de unges værelser skal være ryddelige og rengøres mindst en gang om ugen.

Lektielæsning med voksenhjælp

Om eftermiddagen er der mulighed for lektielæsning med voksenhjælp. Hvis der ikke er lektier med hjem, opfordres alle til frilæsning / lydbogslytning. Opholdsstedet har en bred samling af ungdomslitteratur ligesom vi benytter det lokale bibliotek, og det bliver efter et stykke tid naturligt for de fleste at være i gang med en bog.

Alle mødes igen til aftensmad, som en af børnene/de unge har tilberedt sammen med en voksen. Børnene/de unge har medbestemmelse på menuen ud fra et krav om rimelighed i forhold til sund og varieret kost.

​Om eftermiddagen og aftenen er der mulighed for at deltage i sport og andre aktiviteter i de omkringliggende klubber. Det kunne for eksempel være ungdomsklub, ridning, dans, fodbold, ridning, lystfiskeri osv. Vi har et meget aktivt klubmiljø i området, men er der særlige ønsker, er der flere muligheder i både Vejle og Horsens. Vi har den lokale sportshal én gang om ugen.

​På en typisk aften på opholdsstedet sker der meget forskelligt - eller ingenting. Efter individuelle ønsker er der mulighed for at: spille spil, have på besøg, arbejde i det kreative værksted, tage på vandre- eller fiske-ture og eller andre naturaktiviteter.

Weekender på opholdsstedet

​I weekenderne er det meget op til de unge at komme med ideer til, hvad der skal foregå. Det normale er, at der én af dagene arrangeres tur ud af huset, mens den anden dag bruges til afslapning. Der er naturligvis også mulighed for at besøge/have besøg af venner. Alle større udflugter, fester osv. planlægges som regel på vores husmøde, som vi afholder hver uge. 

​Vi har gennem året faste traditioner eksempelvis omkring Jul og fødselsdage. 

I sommer- vinter og efterårsferier er vi på rejse i både Danmark og udlandet. 

"​På Bjerget"

v. Kristian Kjær

Bjerggårdsvej 9, Aale

7160 Tørring

CVR: 26952832

Tlf.: 75 67 60 67 

Kontortid hverdage 9-14

Mobil Kristian: 51292911

Mobil Signe: 20949892

E-mail: bjerget@os.dk

På Bjerget

v. Kristian Kjær

Bjerggårdsvej 9, Aale

7160 Tørring

CVR: 26952832

Telefon: 75 67 60 67 

​Mobil Kristian: 51 29 29 11

Mobil Signe: 20949892

E-mail: bjerget@os.dk